OECD,  8 Haziran 2023'te, otomatik bilgi alışverişi için uluslararası standartlara odaklanan bir rapor yayınladı. Rapor, yeni bir Kripto Varlık Raporlama Çerçevesini ve Ortak Raporlama Standardına (CRS) yönelik bir dizi değişikliği içermektedir.

Kripto varlık sektöründeki gelişmeler, vergi idarelerinin sektörde gerçekleştirilen vergiyle ilgili faaliyetlere erişimini azaltmış ve vergi yükümlülüklerinin uygun bir şekilde raporlanıp değerlendirilmesi gerekliliğini artırmıştır. Bu sonuçlar,  küresel vergi şeffaflığında son dönemde elde edilen kazanımların aşındırılması açısından önemli bir risk oluşturmaktadır. Kripto varlık pazarlarının belirli özelliklerinin ışığında, G20 ülkeleri ve OECD, kripto varlıklardaki işlemlere ilişkin vergi bilgilerinin standartlaştırılmış bir şekilde otomatik olarak değiştirilmesini sağlayan özel bir küresel vergi şeffaflığı kuralı çerçevesi geliştirmiştir. Buna göre,  bilgiler yıllık bazda mükelleflerin ikametgah ülkeleri arasında değişime tabi olacaklardır.

Rapor için bkz. https://www.oecd.org/tax/international-standards-for-automatic-exchange-of-information-in-tax-matters-896d79d1-en.htm